Paulus Potterhof 74 Nijkerk

In een rustige straat in de wijk Strijland staat deze zeer goed onderhouden woning met een brede dakkapel aan de achterzijde, vier slaapkamers, een houten vloer op de begane grond en een zonnige tuin op het westen. De keuken met het stoere gasfornuis, de badkamer met ligbad en de lichtinval door de grote ramen zorgen voor een woning waar je jezelf direct thuis zal voelen. Aan de overzijde van de rustige, brede straat is openbare parkeergelegenheid en in de wijk is een winkelcentrum met een supermarkt, enkele winkels en horecagelegenheden. Ook kinderopvang, peuterspeelzaal en basisonderwijs zijn in de wijk gevestigd en via de N301 zijn de A1 en A28 te bereiken.

De hal is een lichte, mooie ruimte met aan de linkerzijde de meterkast en aan de rechterzijde de toiletruimte met fonteintje. In de hoek van de hal is de trap naar de eerste verdieping en de houten vloer ligt in de hal, woonkamer en keuken.
Grote ramen aan de zonnige westkant zorgen voor veel lichtinval in de woonkamer. De pui bestaat uit een deur en een schuifpui; zo kun je op een mooie dag binnen en buiten met elkaar verbinden. Onder de trap is een praktische berging en de woonkamer is verdeeld in een zit- en een eetgedeelte. De afwerking is zeer mooi: gestucte muren, een houten vloer en de radiatoren zijn voorzien van een strakke ombouw. Aan de voorzijde is de open keuken, voorzien van een hoekopstelling met een stoer 5-pits gasfornuis met grote oven, een afzuigkap, vaatwasser en een koelkast. Ook de radiator in de keuken heeft een mooie ombouw en door het grote raam kijk je naar de rustige straat.

Op de eerste verdieping zijn de overloop, drie slaapkamers en de badkamer. Er zijn twee leuke kinderkamers en een ruime hoofdslaapkamer; allemaal met dezelfde laminaatvloer als op de overloop. De badkamer is ingedeeld met een ligbad, wandradiator, tweede toilet en een wastafelmeubel. De wanden en de vloer zijn betegeld in een mooie, warme kleurencombinatie en het plafond is voorzien van inbouwverlichting.

Dankzij de brede dakkapel aan de achterzijde is de ruimte op de tweede verdieping aanzienlijk vergroot. De ruimte is verdeeld in een overloop en een vierde slaapkamer, beiden met vinyl op de vloer. Op de overloop hangt de cv-ketel, is ruimte voor de wasmachine en droger en aan de andere kant is plek voor bijvoorbeeld een vriezer.

De achtertuin is een gezellige buitenruimte op het westen; dat betekent middag- én avondzon. De ruimte is verdeeld in een grasveldje, borders met diverse beplanting, een groot terras en een stenen berging met elektra. Naast de berging is een tweede terras met ochtendzon en er is een poort naar de gezamenlijke achterom.

- brede zonwering aan de achterzijde (begane grond);
- dakkapel op de tweede verdieping;
- de woning heeft dak-, spouwmuur- en begane grondvloer isolatie;
- het buitenschilderwerk is in 2018 gedaan;
- hardhouten kozijnen voorzien van isolatieglas;
- verwarming en warm water via een HR-ketel (Nefit Topline, 2008). De brander en wisselaar zijn in 2017 vervangen.

Eengezinswoning

wastafel, douche, ligbad
glasvezel kabel, buitenzonwering, mechanische ventilatie

Klasse B