Oude Barneveldseweg 13 Nijkerk

Deze jaren ’30 hoekwoning met oprit is meer dan 8 meter breed en heeft veel charme aan de buitenzijde. De brede dakoverstekken, raamindeling, leibomen en het rode dak met dakkapel nodigen je uit voor een nadere kennismaking. Aan ruimte geen gebrek; de woning heeft 5 slaapkamers, een ruime badkamer, woonkamer en-suite, eetkeuken een hal die genoeg ruimte biedt voor een werk-/studeerplek. De diepe tuin heeft een gunstige ligging op het zuiden, een achterom en een berging voor de fiets.
Na iets meer dan 5 minuten wandelen sta je in het centrum en vlak om de hoek zijn het treinstation en diverse sportverenigingen (o.a. voetbal, tennis, korfbal, paardensport en atletiek). In Nijkerk zijn basis- en middelbaar onderwijs, een MBO-school en kinderopvang in ruime mate aanwezig. Via de N301 heb je een goede aansluiting op de A1 en de A28.

De hal is een grote ruimte met mooi lichtinval, een glas-in-loodraam naast de voordeur, plavuizen vloer en een witte bordestrap die toegang geeft tot de eerste verdieping. De wanden en het plafond zijn gestuct en achter de paneeldeuren zijn de toiletruimte, woonkamer en de eetkeuken. De woonkamer en-suite is circa 11 meter diep en bruist van de sfeer. De houten vloer, de schouw met gashaard en de dubbele deuren naar de tuin vormen een prachtig geheel. De sierlijke plafondlijsten, vaste bergkasten met paneeldeuren en de mooie kleuren op de muren zijn details die je niet mag missen. Aan de voorzijde is de mooie eetkamer met plek voor een 6-persoons tafel en aan de achterzijde is de ruime zitkamer met tuincontact. Voor een ontbijt, kop koffie en de krant is de tafel in de eetkeuken de perfecte plek. Op de vloer liggen dezelfde plavuizen als in de hal en de hoekopstelling is voorzien van diverse inbouwapparatuur: een keramische kookplaat, afzuigkap, combi-oven, koelkast en een vaatwasser. In de hoek van de keuken is een portaal met een vaste kast en een deur naar de tuin.

Niet alleen beneden maar ook op de eerste verdieping is veel ruimte. Vanaf de overloop zijn drie grote slaapkamers, de badkamer en de wasruimte te bereiken. Aan de achterzijde is de hoofdslaapkamer met meerdere vaste kasten en een deur naar het platte dak. Een van de kamers aan de voorzijde heeft een vaste garderobekast en de andere kamer aan de voorzijde is ingericht als werkkamer. Het stucwerk, de paneeldeuren, balkenplafonds en de vloerafwerking (tapijt/laminaat) zorgen ervoor dat je niet hoeft te verbouwen.
De badkamer is ingedeeld met een ligbad, kwartronde douche, handdoekenradiator, tweede toilet en een wastafelmeubel met twee wastafels. De wanden zijn geheel betegeld, het plafond is voorzien van inbouwverlichting en onder de grijze vloertegel ligt vloerverwarming. De dakkapel met het grote raam zorgt voor veel lichtinval in de badkamer.

Via een vaste trap te bereiken overloop met een dakkapel aan de voorzijde, de opstelling van de cv-ketel en een diepe berging in de schuinte van het dak. Aansluitend zijn er twee slaapkamers met een hoge nok, speelse schuine dakvlakken en veel lichtinval. Hiermee heeft deze woning maar liefst vijf slaapkamers; ideaal voor een groter gezin en om wonen met werken te combineren.

De voortuin past perfect bij de uitstraling van de jaren ’30 woning. De groenblijvende hagen, grindpaden en borders met beplanting vormen een mooi geheel met de leibomen. Aan de rechterzijde van de woning is de diepe oprit van waaruit de achtertuin te bereiken is. Deze tuin heeft een gunstige ligging op het zonnige zuiden. Houten schuttingen zorgen voor privacy en het grote terras is een heerlijke plek om van de tuin te genieten. Achter in de tuin staat een stenen berging voor de fiets en tuingereedschap.

Toelichting:
Aan de rechterzijde van de woning is een oprit die leidt naar een groot bijgebouw. Dit bijgebouw is niet bij de koop inbegrepen; deze blijft eigendom van de verkoper. Er zal een recht van uitweg en voetpad over de oprit worden vastgelegd ten behoeve van de bewoners van huisnummer 15 en 17 en de eigenaar/gebruiker van de bedrijfsruimte. Dit betreft alleen de oprit en niet de tuin van de woning. Het gebruik van de oprit (t.b.v. parkeren) zal in overleg met de eigenaar van het bijgebouw worden vastgelegd.

- De woning is in 2012 aan de achterzijde uitgebouwd;
- Het dak van de woning is geïsoleerd;
- Het buitenschilderwerk is in 2017 gedaan;
- De houten kozijnen en ramen zijn voorzien van isolatieglas (m.u.v. slaapkamers voorzijde);
- Verwarming en warm water via een cv-ketel (Agpo Ferroli, 2004);
- Vloerverwarming in de hal, keuken en badkamer;
- De kelderruimte is alleen via het ventilatierooster aan de buitenzijde bereikbaar;
- De elektrische installatie is uitgebreid en de bedrading is grotendeels vernieuwd.

Hoekwoning
1931-1944
tentdak

vloerverwarming, wastafelmeubel, dubbele wastafel, douche, toilet, ligbad